Interplay
Vetandets värld i Berwaldhallen
Berwaldhallen och Vetenskapsradion i P1 har nöjet att bjuda på tre unika seminarietillfällen under konsertsäsongen 2018/2019, där varje tillfälle kretsar kring teman i den påföljande konserten. I gränslandet mellan den klassiska musiken och vetenskapen finner vi det oväntade, fascinerande, subtila och storslagna, med hjälp av välkända forskare. Camilla Widebeck från Vetenskapsradion i P1 är samtalsledare. Seminarierna hålls på Berwaldhallens scen och har fri entré. Du anmäler dig genom att hämta en gratisbiljett via länkarna i programmet nedan.
Vill du gå på den efterföljande konserten köper du din biljett som vanligt under biljetter. Om du är under 23 år finns möjlighet att få gå gratis på den efterföljande konserten. Läs mer om hur du bokar din biljett på Moment 23. En kortare version av varje seminarium sänds i Vetandets värld i P1
Ta chansen och vidga dina vyer med Interplay!
Interplay 2018/2019
RUSALKA – ATT BLI MÄNNISKA
Torsdag 25 oktober kl 17.30–18.20
Före konserten HONECK I EFTERTANKENS TID
Sjöjungfrun Rusalka i Antonin Dvořáks opera vill bli människa, men har inte förmågan att visa mänskliga känslor. Därför är hennes kärlek till prinsen dömd att misslyckas. Vetenskapsradions Camilla Widebeck samtalar tillsammans med musikprofessorn Mattias Lundberg och etologen Johan Lind om det unikt mänskliga. Vilka är människans mest utmärkande egenskaper? Och hur förstärker musiken vår känsla av vilka vi är?
Se Vetandets värld i P1 (länk) för sändningstid
INTERPLAY INFÖR KONSERTEN ”MALIN BYSTRÖM I SÅNGER AV RICHARD STRAUSS”
Torsdag 28 mars kl. 17.30-18.20
Inför konserten MALIN BYSTRÖM I SÅNGER AV RICHARD STRAUSS handlar seminariet denna gång om röstteknik och sångstilar, samt om den mänskliga rösten igår och idag. Camilla Widebeck från Vetenskapsradion i P1 är presentatör. Talare meddelas vid senare tillfälle.
Se Vetandets värld i P1 för sändningstid
INTERPLAY INFÖR KONSERTEN ”HOLSTS PLANETERNA”
Torsdag 16 maj kl. 17.30-18.20
Inför konserten HOLSTS PLANETERNA blickar vi ut i rymden och diskuterar vad musiken kan säga om vår plats i universum. Vetenskapsradions Camilla Widebeck berättar tillsammans med Ella Carlsson Sjöberg, biträdande föreståndare för Institutet för rymdfysik, och Ulf Danielsson, professor i teoretisk fysik, om planeten Mars, nya sätt att utforska rymden på, och möjligheten att hitta liv därute.
Se Vetandets värld i P1 för sändningstid